Британските депутати отхвърлиха и четирите алтернативни варианта на сделката за Брекзит,

...
Британските депутати отхвърлиха и четирите алтернативни варианта на сделката за Брекзит,
Коментари Харесай

Oтхвърлиха и четирите алтернативни варианта на сделката за Брекзит

Британските депутати отхвърлиха и четирите различни разновидността на договорката за Брекзит, препоръчани за гласоподаване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Депутатите се бяха събрали, с цел да търсят различен вид на Брекзит, на този, предлаган от премиера Тереза Мей.

За гласоподаване бяха препоръчани по принцип общо 8 различни разновидността с малко название от Ей до Ейч (латински букви А-Н). От тях в последна сметка ръководителят на Народното събрание Джон Бъркоу утвърди за избор четири - Си, Ди, И и Джи (С, D Е и G). Предложение Си на консерватора Кен Кларк задължаваше държавното управление да договаря за непрекъснат и изчерпателен за Обединеното кралство митнически съюз с Европейски Съюз като част от договорка за Брекзит. Това би дало на Обединеното кралство опция за по-тесни търговски връзки с Европейски Съюз и би понижило потребността от някои инспекции по ирландската граница.

Предложението беше отхвърлено с 276 гласа " срещу " против 273 гласа " за ", т.е. единствено с три гласа разлика. Миналата седмица същото предложение беше още веднъж отхвърлено в Народното събрание, само че този път с разлика от 6 гласа. Предложението Ди на консерватора Ник Боулс предвиждаше присъединение към Европейската асоциация за свободна търговия и Европейското икономическо пространство. Това означаваше, че Обединеното кралство ще остане част от европейския обединен пазар и ще резервира свободата на придвижване, тъй че английските жители да запазят правото да живеят и работят в Европейски Съюз и противоположното. Това предложение беше отхвърлено с 282 гласа " за " против 261 гласа " срещу ".

Една от стъпките беше удължение на периода за договаряния по член 50 на Лисабонския контракт, в случай че Англия не разполага с утвърдена договорка за Брекзит до два дни преди датата, на която тя би трябвало да напусне Европейски Съюз. Ако сходно удължение не бъде утвърдено от Европейски Съюз, предлагането предвиждаше в деня преди плануваното излизане от Европейски Съюз, депутатите да бъдат запитани какво избират - излизане без договорка от Европейски Съюз или отменяне на задействането на член 50 и преустановяване на Брекзит. Това предложение беше отхвърлено с 292 гласа " срещу " против 191 гласа " за ".

След гласуването стана ясно, че Демократичната юнионистка партия от Северна Ирландия е гласувала срещу четирите разновидността.

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин пък прикани за нов късмет Народното събрание да гласоподава по предложенията в сряда. Той изрази страдание, че по нито един от разновидностите не е имало консенсус довечера. След вота водачът в Народното събрание на Шотландската националистическа партия предизвести, че наближава денят, в който шотландския народ ще реши своето бъдеще като самостоятелна страна.

След гласуването английският министър за Брекзит Стивън Баркли сподели, че Англия може и да избегне дълготрайно удължение на процеса на Брекзит, в случай че Народното събрание одобри договорката за Брекзит тази седмица. Парламентът към този момент отхвърли на три пъти договорката за Брекзит на Тереза Мей - два пъти в цялостния ѝ тип и веднъж единствено в едната ѝ част.

По време на дебатите голи протестиращи прекъснаха съвещанието на английския парламент. Дебатите бяха нарушени от 11 мъже и дами в нищожно облекло. Те в действителност не стачкуваха против напускането на Европейския съюз. Каузата им беше обвързвана с измененията в климата и незадоволителните ограничения, които взимат политиците, с цел да се борят с тях.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР